آکاایران: ایرلاین آذربایجان که شرکت هواپیمایی حامل پرچم کشور آذربایجان است در تاریخ هفتم آپریل سال ۱۹۹۲، از شرکت هواپیمایی ایرفلوت (شرکت هواپیمایی حامل پرچم کشور روسیه و ایرلاین ملی شوروی سابق) تفکیک شد و بهعنوان بزرگترین ایرلاین کشور آذربایجان تأسیس شد. اولین بار در سال ۱۹۱۰ بود که یک هواپیمابر فراز باکو پرواز کرد. تنها ۱۳ سال پس از این پرواز، آذربایجان توانست جایگاهی رسمی در حوزه هوانوردی منطقه پیدا کند. اما از آنجا که این شرکت هواپیمایی در زمان اتحاد جماهیر شوروی سابق، یکی از زیر مجموعههای ایرلاین ایرفلوت بود، پس از فروپاشی شوروی دچار وضعیت بحرانی شد. این تغییر سریع ساختارهای سیاسی باعث شد تا هواپیمایی آذربایجان بسیاری از متخصصان باتجربه خود در این شرکت را از دست بدهد. علاوه بر این، ناوگان ایرلاین آذربایجان بسیار فرسوده شده بود و بیشتر هواپیماهای آن غیرقابل استفاده بودند.
هواپیمایی آذربایجان؛ معرفی ایرلاین های ایران و جهان -آکاهواپیمایی آذربایجان,ایرلاین,هواپیمای جت,مسافربری,پرواز,ایرلاین آذربایجان,پرواز آذربایجان
آکاایران: هواپیمایی آذربایجان؛ معرفی ایرلاین های ایران و جهان
با وجود این، پس از اینکه شرکت هواپیمایی آذربایجان تحت نظارت شخصی حیدر علی اف، رئیس جمهور آذربایجان قرار گرفت، بیش از ۲۰۰ میلیون دلار در این شرکت سرمایهگذاری صورت گرفت که صرف به روز سازی ناوگان این هواپیمایی بهوسیله هواپیماهای بوئینگ ۷۵۷، تجدید تجهیزات کنترل ترافیک هوایی و ایجاد یک سیستم حرفهای آموزشی برای متخصصان شد. این شرکت هواپیمایی در حال حاضر روزانه به ۲۲ مقصد، پرواز مستقیم دارد که شهرهای تهران و تبریز در ایران نیز جزو آنهاست. دفتر مرکزی شرکت هواپیمایی آذربایجان در شهر باکو در جمهوری آذربایجان قرار دارد و فرودگاه بین المللی حیدر علی اف، قطب اصلی آن است.
شرکت هواپیمایی آذربایجان هم اکنون ۵۳ مقصد داخلی و بینالمللی در قارههای آسیا، اروپا، آمریکا و همچنین خاورمیانه دارد.
قزاقستان، قرقیزستان و چین
ترکیه، روسیه (۱۱ شهر)، آلمان، اوکراین، سوئیس، ایتالیا، بلاروس، فرانسه، جمهوری چک، گرجستان، مونتهنگرو و اتریش
ایالاتمتحده آمریکا (نیویورک)
امارات و ایران (تهران و تبریز)
این شرکت در حال حاضر در ناوگان هوایی خود، دارای ۳۱ فروند هواپیمای جت مسافربری است.
تعداد: ۴ فروند
تعداد: ۷ فروند
تعداد: ۲ فروند
تعداد: ۴ فروند
تعداد: ۳ فروند
تعداد: 2 فروند
تعداد: ۱ فروند
تعداد: ۴ فروند
دسامبر سال ۱۹۹۵، یک فروند هواپیمای توپولوف متعلق به شرکت هواپیمایی آذربایجان، هنگام پرواز دچار نقص فنی در موتور هواپیما شد و سقوط کرد. هنگامیکه خلبان متوجه این مشکل شد، تلاش کرد تا در فرودگاه نخجوان فرود اضطراری کند اما ناگهان متوجه ساختمان بلندی در مقابل هواپیما شد و برای جلوگیری از برخورد با آن، چرخش تیزی به سمت راست انجام داد و به زمینی در حومه شهر نخجوان برخورد کرد. این حادثه که موجب کشته شدن ۵۲ نفر از ۸۲ سرنشین هواپیما شد، مرگبارترین حادثه شرکت هواپیمایی آذربایجان لقب گرفت.
توصیه های سفر - هواپیمایی آذربایجان؛ معرفی ایرلاین های ایران و جهان